Hemtenta!

Usch vad tråkigt det är att skriva hemtenta, även om det är sjukt intressant! Är iallafall snart klar och har läst X antal sidor och skrivit nu 9 sidor och några kvar. Är nöjd än sålänge men vet ju inte om jag gör rätt?!

Har fått schemat för nästa kurs också, nästan varje dag så går vi bara två timmar i skolan och det känns ganska segt med tanke på att jag pendlar till Kalmar. Så för att vara i skolan mellan 9 - 11 så tar jag bussen tid 7 och är inte hemma förens vid 2 .. Hade önskat att min utbildning finns i Karlskrona men än så länge så går det bättre än förväntat!

Men jag ska inte tråka ut er med hur min skola går, kan ju istället berätta lite om hur flyttningen går :)
Vi har börjat packa ner grejer i lådor och fatta hur många ljuslyktor vi har?! 54 st?! Galet! Det mesta är nerpackat nu utan lite smågrejer och kläderna men dem tar vi bara i svarta sopsäckar och lastar över från gardrob till gardrob :)

Längtar verkligen hur mycket som helst tills jag lägger mig i min säng i vårt nya sovrum och allt är klart och fint .. Snart så ..

Var även och lämnade vår balkongdörr för glaslagning, tog sönder glaset för några veckor sen av misstag och så sura pengar att lägga på ett jävla fönster! Hade ju kunnat köpa lite nya ljuslyktor för dem pengarna ;) Haha!

Nu har jag inte tid att sitta här och uggla längre, nu måste jag fortsätta med pluggandet!

Med Kärlek, Pian

Söndag!

Söndag = soffläge, Micke jobbar och jag Coffee har precis varit ute och kastat boll.

Veckan som kommer så blir det hemtenta och packa för till helgen så lämnar vi vår mysiga, trånga och stökiga lilla två till en mycket större, bättre och rymligare. Både med sorg och med glädje, har många fina och roliga minnen härifrån och detta har varit mitt första egna hem.

Så i fredags så var vi och hämtade vår nya soffa, nöjd! Så i stället för att man knappt kan sitta 3 personer i denna soffan vi har nu så får vi plats med hela 12 rumpor i vår nya hihi!

Har även nu gått i skolan i tre månader och med blandade känslor så är jag nöjd över mitt val och det är bara 39 månader kvar sen är jag klar med min utbildning.

Så livet är bra nu, jag går i skolan, jag jobbar samtidigt så jag slipper ta några lån, jag har en underbart fin familj och vänner som stöttar mig i vad jag än gör, vi kommer om en vecka ha en härligt fin lägenhet och just nu har jag en stor godispåse som väntar på mig!

Så fuck you säger jag till alla ni som inte tycker om mig, som skriver elaka kommentarer på min blogg, ni som ler mot mig men samtidigt snackar skit bakom min rygg. Ni kommer aldrig komma åt mig och aldrig trycka ner mig för efter många år så är jag så stark i mig själv och säker på vem jag är så det ni säger och tycker rinner av mig innan ni ens har kastat det på mig.
Fuck you! Kom och säg det rakt till mig istället för att vara barnslig och kommentera min blogg. Tror ioförsig att ni inte vågar för jag tar ingen skit.  

Med Kärlek, Pian 

Btw. tack till underbara människor som skrev fina ord som gjorde mig så glad om förra inlägget.

Längtan!

Nu har vi bokat resa till Sri Lanka - mitt hemland. Resan dit tar 13 timmar med byte osv och vi ska vara där i två veckor.

Mamma har alltid velat åka dit men jag har alltid varit motsträvig till det, det har varit för jobbigt att på något sätt möta sig själv och se barnhemmet där jag spenderade mina första dagar i livet. Att få se dem flickorna och pojkarna som jag kanske hade kallat mina bröder och systrar om jag hade varit kvar. Att få se livet jag skulle ha fått leva om jag inte hade haft mina föräldrar som hämtade mig. Att kanske inte fått mina underbara syskon här  i Sverige - jag älskar er något så enormt.

Så det är fortfarande med tunga steg och hjärta som jag samtidigt ser fram emot denna resa, att kunna säga att man har sett sitt hemland, få se människor som liknar en själv och få kunna andas deras luft och se hur kulturen och livet fungerar där. 

Samtidigt är jag rädd att dem inte tycker om oss, att dem tycker att det var vi som kom iväg och fick ett bättre liv än i Sri Lanka. Att vi är rika fast egentligen är vi som en vanligt svensk familj gällande ekonomin men i deras ögon så.

Jag vill inte bli dömd för att jag fick ett bättre liv, för att jag fick en familj som ha kunnat ta hand om mig och älskat mig oändligt.

Det kommer att finnas flickor på barnhemmet i samma ålder som jag som inte fick sin familj och som kommer att hata mig för att jag fick den familj som hon kanske skulle ha. Att se flickor i min ålder och tänka på att vi kanske skulle ha varandras liv. Att jag skulle träffa min familj när dem kom tillbaka till barnhemmet 20 år senare med en annan flicka som dotter och att dem bara skulle hälsa flyktigt på mig.

Att jag inte kunde prata svenska och att jag inte kunde resa vart i världen jag ville för att jag är så begränsad av kastsystem, ekonomi och samhällets normer.

Jag känner nu att jag är så otroligt glad att det bar just jag som till Mamma och Pappi, att det var jag som dem skulle lära livet och att dem har älskat mig redan innan dem träffade mig.

En av mina dåvarande bästa vänner och jag pratade om adoption och hon sa; Jag tror inte din mamma kan älska dig såsom min mamma, hon bar ändå mig inom henne i 9 månader. Och jag blev så jävla ledsen.

Mina föräldrar har fått gå igenom mycket för att få mig och min bror, först den sociala utredelsen där man utreder allt man har gjort från topp till tå. Sen den oerhörda väntan innan man ens får beslutet om att man är godkänd som adoptivförälder och sen efter det så väntan på ett barn som kommer om nio månader och först då får man se sitt barn som man har väntat så länge efter.

Utan mina föräldrar hade jag inte varit där jag är idag, jag hade inte haft möjligheten att bo med min underbara sambo, jobba, plugga och samtidigt umgås med bästa vänner och familj och att kunna unna sig saker. Jag är så tacksam.

Och jag vet inte om din mamma älskar dig mer än vad min mamma älskar mig. Men en sak vet jag, min mamma hade dött för min skull och jag hade gjort detsamma för henne. Ja jag hade gjort det för hela min familj.

Mix av taknar i ett rörigt huvud.
Med Kärlek, Pian

Produktfotografering när man har tråkigt ..

Har fått hem mima produktfotograferingssaker, en kub med vita väggar och fyra olika bakgrunder, vit, röd, svart och blå.
Och ett stativ och två lampor till.

Är supernöjd även om det var svårt också! Det enda som var tråkigt var att sladdarna till lamporna inte var så långa och vi har bara ett uttag i varje rum så jag fick ligga framför elementet och soffan för att komma åt ordentligt haha!

Hade ganska tråkigt ikväll och fick för mig att jag skulle testa men jag hade inget direkt att fotografera så det fick bli mina nya nagellack från Depend. Superfina!

Söndagdagenefterlördag.

Igår så fyllde min ängel Jessie 20 år så då blev det kalas för henne! Blev ganska mycket alkohol men pigg som en mört idag!

Igår så var jag ute på Verkö och gick med Pappis hund i skogen med Pano och Luse. MYS! Blir inte bästistid så ofta längre med tanke på jobb,skola m.m. så även om det bara var för några timmar så värme det i hjärtat. Älskar er ♥

Sen på kvällen så blev det ju hos Jessies med en massa goa människor och sen utgång efter det. Jessie fick en massa fina paket och av mig så fick hon tre ljusstakar i runt format och med krossat glas från Indiskan, funderar på att köpa dem till mig själv för dem var så fina! Kvällen blev iallafall kalasrolig om man bortser från några missöden och jag hoppas att Jessie är nöjd!

Idag så har jag och Micke varit i Hässlegården för att fira hans pappa som fyller år i morgon så det blev god lax och räksås med glassbåtar (!) som efterrätt.

Imorgon så blir det skolan som vanligt och en tung vecka framför mig ..
Med Kärlek, Pian