Den svenska välfärden och det svenska socialpolitiska systemen..

.. sitter jag med just nu. Och det är så in i helvetes jävla galet tråkigt så ni anar inte! Ser fmed ett ram emot måndag/tisdag nästa vecka för då är jag ledig och med ett rent hem, nytvättade kläder och pengar på kontot så ska jag inte fokusera på något annat än att shoppa! Ska köpa skor, bikini, shorts + en massa annat innan Sri Lanka. Nu är det 18 dagar kvar tills vi sitter på tåget mot flygplatsen. Har fortfarande inte förstått att vi ska resa, fjärilarna i magen har inte börjat flyga än men snart så!

Imorgon så blir det fortsatt plugg sen på kvällen, likaså lördag så blir det jobb. Och på söndag så blir det personalfest, alla driver med oss och säger att vi har personalfest hela tiden men nej, detta är faktiskt organiserat av våra chefer med varmbadhuset och lite mer :)

Nej nu ska jag lukta upp lite godis sen ska jag fortsätta plugga.
Hoppas alla får en bra helg!
Med Kärlek, Pian

Juridiktentamen.

Sitter en fredagskväll och pluggar juridik. Suck. Har tenta imorgon och fick be mig ledigt idag för att kunna orka gå upp. Vi ska köra till Kalmar imorgon så det är ganska skönt att man slipper ta bussen. Och direkt efter tentan så är det på att jobba långpass. Längtar!

Annars i veckan så har vi haft spelkväll med Emil, Minna och Dennis. Förlorade stort på UNO fast hade vunnit om inte alla andra hade fuskat ;)

Nej nu ska jag kolla klart på kådisbellan och sen plugga vidare.
Hoppas alla får en bra helg.
Med Kärlek, Pian

110215

Har varit ledig idag och tagit spruta mot hepatit A & B som man lätt kan få när man är utomlands. Gjorde superont och har fortfarande ont i armen. Kan verkligen inte fatta att det bara är en månad kvar tills vi åker, tiden har gått otroligt fort och jag håller på att längta ihjäl mig. Hoppas bara att jag hinner få hem kameran som är på lagning innan vi åker!

Sitter just nu, ganska mätt och dricker lite vin i min ensamhet och kollar på en jätte intressant dokumentär om spermadonatorer och att halvsyskon har letat upp varandra via en hemsida. Vissa av dessa personerna kunde ha 58 syskon?!

Kollade även på Spårlöst igår, det var från Sri Lanka. Känns alltid i hjärtat när dem hittar dem de letar efter, både glädje och sorg. Speciellt när de får reda på att personen/erna har gått bort. Jag vet ingenting, jag vet vad mina biologiska föräldrar heter och jag har ett kort på min mamma. Kortet har jag inte kollat på än, har fortfarande ingen lust eller ork att gräva i det. Men på något sätt när jag sitter där och kollar på spårlöst så vill jag ändå veta, vill ha någon som är lik mig. Alla säger att jag och min mamma är jättelika - till sättet. Rak och ärlig ibland brutalt ärlig. Men vi kommer aldrig lika varandra till utseéndet. Känslor som man har g(l)ömt länge som kommer fram och det kommer nog bli både underbart och väldigt svårt när vi väl är i Sri Lanka.

Igår, alla ♥ dag, så mös jag med finaste Marina och Emil. Det blev trerätters-middag med tomatbruchetta, ryggbiff, gratäng och ungsgratinerade frukter med vit choklad och glass till efterrätt. Matkoma! Fantastiska människor som jag aldrig vill släppa taget om!

Imorgon så blir det skolan, sen ska jag hem och städa ordentligt! Har skjutit upp det i flera dagar nu så skärpning Pian!
Ska duscha sen krypa ner i sängen för klockan ringer 05.00.

Med Kärlek, Pian


Dag 8 – Ett ögonblick.

Jag har många ögonblick med olika personer som jag aldrig kommer att glömma, oviktiga händelser för er  men så livsviktiga för mig. Både positiva och negativa.

Ett ögonblick jag aldrig glömmer är när min morfar var sjuk i prostatacancer. Allt gick väldigt fort och varken jag eller någon annan i min familj hann med i hans snabba utveckling emot döden.

Jag och bästavän hade varit ute i skogen och plockat kantareller, något som jag alltid har gjort varje år med mormor och morfar sålänge jag minns. Jag satte mig på fel buss och hamnade i hässlegården istället för vid sjukhuset, när jag väl kom fram så hade jag kantarellerna i en påse för att visa honom men dem hade kopplat bort droppet och han låg medvetslös i sängen och var nästintill livlös.

Dagen innan dess så klappade han mig på handen och blinkade till mig innan jag skulle hem, såsom han alltid blinkade. Precis som om vi alltid delade en hemlighet som inte ens vi visste om. 

Jag fick för mig att om han mådde bra tack vare dagen innan och om han såg dem där jävla kantarellerna skulle allt bli som vanligt och jag skulle få tillbaka min vanliga morfar som gick och lunkade i trädgården och snickrade och målade. Att vi skulle skratta åt alla galna saker vi gjorde när jag var barn eller att han skulle komma med nyplockade jordgubbar på sommaren. 

Jordgubbslandet är igenväxt och det är kallt och mörkt i hans verkstad. 
Han fick aldrig se kantarellerna, han dog senare den dagen.

Ett av de värsta ögonblicken i mitt liv. I sommar har det gått 4 år sedan han gick förlorad ur våra liv och det gör fortfarande lika ont.

 


Snö?!

Förstår inte varför det inte kan sluta snöa någon jävla gång?! Kallt, blåsigt och förjävligt väder får mig att längta till Sri Lanka- bara 43 dagar kvar nu och då kan jag faktiskt uthärda en halv snöstorm för det.

Skolan idag, en galet rolig föreläsningen och något som jag både stör mig på och skrattar halvt ihjäl mig åt är att nu när vi läser juridik så kommer personer med frågor till vår föreläsare som inte handlar om änmet utan att dem vill ha personliga juridiska råd om helt andra saker än det som vi pratar om. Så vissa gånger så hinner vi inte med det vi ska prata om eftersom han får ganska måna frågor - från samma person. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, idag så gjorde jag och Malin båda ialla fall, vi grät av skratt!

Ska snart bege mig till Richard och hjälpa honom att städa ut det sista i lägenheten sen ska vi fira finaste Marina på hennes 23 årsdag med lite bowling och vin ♥

Med Kärlek, Pian
I brist på insperation och en söndrig kamera så en bild på min
nya superstora och söta rosa ring från New Yorker 25 ;-
I Like A Lot!