Sri Lanka ♥

Hej alla fina!
Snart lider slutet mot denna dagen, har legat vid poolen och läst en dålig bok men det gör ingenting för solen skiner och idag har jag lekt med en flicka på stranden. Hennes föräldrar sitter på stranden och arbetar med att sälja kläder och där satt lilla Windy i mitt knä och ritade. Hon hade alldels klara ögon och ett jättestort födelsemärke under ögat. Hon var helt fantastisk och jag hade så gärna velat tagit med mig henne hem. Fast jag tror Micke hade blivit lite paff att helt plötsligt få en 4 årig dotter hihi!

Annars idag så har jag och Lelle och Git varit ute och gått i byn och köpt en massa saker för imorgon så ska vi till barnhemmet. Det är inte klokt vad billigt det är här, vi fick ihop sju kassar av tandborstar, tandkräm, babytalk, schampoo, leksaker, godis, kakor, 30 skrivblock och massa pennor och suddgummin, linjaler och ja listan kan göras lång. Men iallafall allt detta betalade vi 500 svenska kronor för?! Skrivblock som kostar 20 - 30 kronor hemma kostar 18 rupies, vilket innebär ungefär 1-2 kr.

I förra veckan så var vi och kollade på en batikfabrik, på unga flickor som sitter i värmen och ritar, färgar och syr dagarna i enda utan betalning, bara ett rum att sova i och knappt någon mat eller pengar. Hemskt.

Har även åkt TukTuk och nästintill krockat! Men det var lugnt, vi väjde i diket istället  jag och Lelle ;) Herregud om mamma hade varit med, hon hade inte tagit ett steg utanför hotellet! Haha!

Vi har även varit i staden Gallé där tsunamin drabbade som värst, fast i dag så var mestadels av staden uppbyggt även om folket lever i fattigdom och går utan skor. Vi var och kollade på hur man göra maskerna som kommer från Sri Lanka, hur man snider ur dem ur ett trästycke och även här sitter unga flickor och handmålar dessa hundratals masker. Efter det så var vi och kollade på hur man bryter ut månsten, Sri Lanka är tydligen känt för detta. Och även för andra stenar såsom rubiner och safirer. En man som satt där putsade upp min ring jag fick av Micke så nu kan jag fan spegla mig i den, så ren vad den inte ens när jag köpt den! Fick även syn på en superfin ring i rosa rubiner och en elefant på som ropade mitt namn och mamma sa att jag fick den om jag ville men försäljaren var så påflugen så jag tackade nej men nu så ångrar jag mig bittert! Ville så gärna ha den ringen!

Människorna här är fantastiska, även om en stor del av dem lever i massiv fattigdom så är dem så otroligt glada och trevliga och skrattar och hälsar varje gång - även om man aldrig har träffat människan tidigare.
Många kommer även fram och frågar om jag är singhale och många ser min tattuering i nacken. Jag har så ont i käkarna för så här mycket har jag aldrig lett i hela mitt liv. Deras tänder är fantastiskt vita och Git sa att det var därför dem inte hade råd med godis och liknande så går dem och tuggar på rötter. Synd att jag har haft tillgång till godis, cigg, kaffe och vin ;) Annars hade inte mina tänder varit så gula suck.

För att sammanfatta dessa dagarna så jar det varit fantastisk att få se (mitt?) folk, deras atmosfär, lukter, landskap och få min egen känsla av Sri Lanka. Det är här jag kommer ifrån, det är här som skulle skapa mitt liv och mina tankar. Är tacksam efter att ha sett fattigdom in i den lägsta att någon annan ville mig väl och lämnade mig till Sverige.

Barnhemmet och känslorna över det kanske vi tar efter imorgon om jag känner att jag vill dela med mig det. Jag hoppas på en bra upplevelse utan jobbiga tankar och liknande men det kanske är sånt som man får ta?

Hoppas ni har det fantastiskt hemma och jag längtar efter er ♥
Med Kärlek, PianDet första jag såg av Sri Lanka var en elefant, ganska bra början?! :)


Hittade Timon som tydligen gillade min drink!Kärlek ♥Ja inte många bilder på mig i bloggen så ibland får man bjuda på sig själv,
mamma Git hatar att ta bilder på mig när jag ser ut såhär så på första bilden får jag
 göra vad jag vill och på andra ska jag le och se mitt allra sötaste ut. Brukar inte fungera så bra haha!
Utsikten från hotellet - love it!Jag gillar alkohol.
Och jag älskar min mamma.  


15 timmar kvar ..

.. tills jag åker till Sri Lanka! Har packat klart väskan och har ett marginal på 200 gram ..
Känns tugnt att vara ifrån vår lilla tremanna-familj men det ska bli skönt att umgås med resten av min famil också! :)

Pratat länge med min fina Marina om allt och ingenting som vanligt, helt fantastiskt att en människa kan göra en så glad och få en att må så bra ♥
Nej mina vänner, nu ska jag gå och lägga mig och försöka somna innan morgondagen är här.
Med Kärlek, Pian

Btw. kanske märks att jag fick tillbaka kameran imorse?! :)
Vårtecken
Packar min väska ..

.. i ren panik och frågar mig själv hur i helvete ska allt detta få plats och hamna under viktnivån?! Sliter mitt hår och antar att det som vanligt får bli en " hoppa på resväskan samtidigt som jag försöker stänga den"!

Problemet är att vi ska ha med oss både kameran och datorn, plus alla kläder och allt som allt så får min resväska + handbagage väga tjugo kilo?!

Ja nog om detta iallafall, nu är det cirkus 43 timmar kvar tills vi sitter på tåget mot Köpenhamn, WIE! Har skrivit oändligt med listor om vilka saker jag ska ha med mig, allt från tops och nässpray till bikinis och tvättpåsar.

Jag längtar iallafall så jag håller på att spricka! Har inte fått resfeber än men det tar nog inte lång tid innan den dyker upp runt hörnet. Fjärilar i magen som gör en både spänd, förväntansfull och rädd. Så länge jag har väntat på denna dagen och snart så är den här.

Två veckor utan min familj känns värre, men vet att Micke tar hand om lillpysen och tvärt om ♥
Nej nu ska jag fortsätta kolla på Pretty Woman och äta vitlöksbröd!

Med Kärlek, Pian


Finaste buset, jag längtar efter er och tänker på er.
Styrka till en av dem starkaste jag känner ♥